Groene Smoothie – Zelftest

De laatste tijd ben ik ze vaker tegen gekomen in TV programma’s, reality show’s, roddel bladen en op internet: groene smoothies.

Omdat ik me vaak moe en futloos voel en ’s ochtends al moe wakker word, besloot ik vanochtend om eens met mijn voeding te gaan experimenteren. En toen schoten mij de groene smoothies te binnen. Wat was dat ook al weer? Waar had ik ze gezien en wat werd erover gezegt? Op internet ging ik op zoek naar informatie en recepten:

De smoothies worden aangeprezen als een makkelijke manier om je dagelijkse hoeveelheid fruit en groenten binnen te krijgen en daardoor gezonder te leven. Ze zorgen voor een boost aan vitamine, mineralen, vezels en antioxidanten en zijn goed voor de spijsvertering, zorgen voor een betere huid en een energieker gevoel.
De smoothies bestaan uit fruit, bladgroenten (spinazie, andijvie, sla, snijbiet, borenkool, paksoi, selderij…) en water.

Makkelijk, toch? Dit ga ik nu uitproberen!

Ik ben van plan om twee weken lang elke dag (waarschijnlijk als ontbijt) een groene smoothie te drinken. De smoothies zijn ook nog eens geschikt voor het hele gezin! Paul ga ik er niet blij mee maken (er zit geen vlees in en is veel te gezond), maar bij Krümel ga ik het in de loop van de week zeker een keer proberen.
Mijn ervaringen en mijn recepten ga ik via deze blog en via facebook met jullie delen.

Ik ben benieuwd naar de resultaten!

Mijn eerste smoothie vandaag:

  • een halve romeinse sla
  • een handvol druiven
  • een banaan
  • water

Alles samen in de blender en goed laten mixen. Ik heb er 2,5 grote glazen van gedronken. De smaak viel reuze mee in tegenstelling tot zijn uiterlijk)! Zeker geen straf om te drinken!

Proost![:]

Laat wat van je horen

*